راه اندازی شرکت بدون ثبت کردن؛ شدنی است یا نشدنی؟
بازدید : 702 | دوشنبه 03 مرداد 1401 - 15:00
fekrebartar
ارسالی ها : 1
عضویت : 3 /5 /1401
راه اندازی شرکت بدون ثبت کردن؛ شدنی است یا نشدنی؟

مراحل دشوار ثبت شرکت موجب شده تا تعداد زیادی از افرادی که می خواهند کسب و کار خود را راه اندازی کنند، تمایل به ثبت نکردن شرکت خود داشته باشند.ولی آیا این کار صحیح است؟ جواب شما یقینا خیر است. اما این پاسخ، خیلی از ما را قانع نخواهد نمود زیرا طبیعی است که دنبال فرار با پیدا کردن روشی هستیم تا قانون را دور بزنیم.

در صورت ثبت نکردن شرکت،ادامه کار، غیر قانونی است و مشکلات و محدودیت های قانونی زیادی برای شما پیش می آورد.برای همین باید عواقب ثبت نکردن شرکت را بدانید. در ادامه این مطلب می خواهیم پاسخ این سوال را بدهیم که " در صورت عدم ثبت شرکت چه اتفاقاتی خواهد افتاد؟

چرا باید شخصی به دنبال ثبت نکردن شرکتش باشد؟

دشواریهای زیادی در مسیر ثبت شرکت موجود است و مطابق بررسی های انجام گرفته مسیر ثبت شرکت می تواند به حدی سخت باشد که بیشتر از 86 درصد مردم ثبت نکردن شرکت را ترجیح دهند. البته این دسته از اشخاص عموما با انواع شرکت ثبتی آشنا نمی باشند و درکشان از روند کار درست نیست.

چون که همیشه ثبت شرکت با هزینه ارزان راه بهتری نسبت به ثبت نکردن شرکت است.ماده 220 در قانون تجارت می گوید: عدم ثبت شرکت ، مجازات و جریمه دارد.پس نتیجه می گیریم که اشخاصی که قصد ثبت کردن شرکت خودشان را ندارند و به این شکل مایل به ادامه فعالیت خودشان هستند می بایست تبعات و عواقب این کار را مد نظر قرار دهند.

عواقب عدم ثبت انواع شرکت

مطابق ماده 195 قانون تجارت ، تمامی شرکت های رسمی می بایست روند ثبت خود را تحت نظارت وزارت دادگستری انجام بدهند. طی مراحل ثبت شرکت به علت اینکه سازمان های دولتی می توانند به این موضوع را که آیا شخص حقیقی یا حقوقی مورد نظر مقررات مربوطه را رعایت کرده یا خیر ، حائز اهمیت است .

زمانیکه که شرکتی بدون طی مراحل ثبت، شروع به فعالیت کند، یقینا از نظر قانونی با مشکل مواجه خواهد شد. این امر علاوه بر تحمیل جریمه هایی به فرد مورد نظر، محدودیت های زیادی را برای انجام فعالیت های رسمی مختلف ایجاد خواهد کرد که در روند کسب و کار شما اختلال به وجود خواهد آورد.

جریمه های ناشی از عدم ثبت شرکت

مطابق ماده ۱۹۸ قانون تجارت شرکت هایی که قصد فعالیت بدون ثبت دارند، از کار ممنوع خواهند شد. همینطور همه شرکا یا مدیران رسمی شرکت هم باید مطابق قانون مجازات شوند. در این شرایط هیچ یک از سرمایه گذاران یا شرکا نمی توانند دیگری (مانند اشخاص ثالث) را مقصر بدانند هر کس بسته به رتبه خود در شرکت می بایست جریمه شود.

در قانون غرامت این هم برای افراد متقلب لحاظ شده است که در صورت عدم ثبت شرکت باید آن را پرداخت کنید. به علاوه همه فعالیت هایی که در شرکتی که آن را ثبت نکرده اید انجام داده اید ، رسمی نبوده و هر رخداد یا تخلف ، به عهده مدیران شرکت است.

مواد قانونی مربوط به عدم ثبت شرکت

طبق قانون تجارت جریمه ها و محدودیت های بسیاری برای شرکت هایی که ثبت نشده اند قرار داده می شود. شناختن این قوانین ، مدیران را از عواقب عدم ثبت شرکت با خبر میکند و از طرفی جلوی تخلفات غیر عمدی قانونی را می گیرد تا مشکلات کمتری برای آنها ایجاد شود.

نادیده گرفتن هر کدام از مواد قانونی زیر یقینا مشکلات، مجازات و عواقب خاصی را به دنبال دارد. در بخش های دیگر سایت متخصصین ما در فکر برتر مهمترین این مواد قانونی را بررسی خواهند نمود.

  • ماده ۱۱ قانون ثبت شرکت
  • هر شرکت یا مدیر شعبه تحت نظر شرکت های خارجی که قصد فعالیت در ایران را دارند باید حتماً شرکت خود را ثبت کند. چون در صورت عدم ثبت ، انجام فعالیت های صنعتی، تجاری یا مالی برای افراد ممکن نخواهد بود.

    همینطور شرکت های داخلی در صورت عدم ثبت شرکت طبق ماده ۲ این قانون ملزم به پرداخت جزای نقدی هستند. مجازات شرکت بدون ثبت، به نوع شرکت و میزان سرمایه ای که به آن اختصاص داده اید، بستگی دارد مطابق نظر بازرسان و کارشناسان معین می شود.

    در ضمن مطابق این ماده قانونی هیچ شرکتی بدون طی کردن مراحل ثبت شرکت، امکان فعالیت رسمی و ارتباط با ارگان های دولتی برای تسهیل کارها را ندارد. بخاطر همین مشاهده می شود که ثبت نکردن شرکت ، موجب می شود تا روند دستیابی به اهداف کوتاه مدت و بلند مدت شرکت برای مدیران موانع زیادی داشته باشد.

  • ماده 7 قانون مربوط به عدم ثبت شرکت
  • هنگامی که هرگونه سهل انگاری در زمان ارائه اطلاعات برای ثبت شرکت واقع شود، عواقبش به عهده مدیران است و برخورد های لازم در این زمینه قطعا با این اشخاص انجام می شود. همه اطلاعات و فرایندهای تغییر در روند ثبت شرکت حتماً باید شکل کتبی به اداره ثبت اسناد اطلاع رسانی شود.

    پس بدین صورت می توان نتیجه گیری کرد که سهل انگاری کردن در ارائه اطلاعاتی که به تغییر وضعیت، آدرس و دیگر اطلاعات شرکت، مانند ثبت نکردن شرکت مربوط می شود، شامل محدودیتها و مجازات های خاصی است.

  • ماده 6 قانون مربوط به ثبت شرکت
  • شرکت های خارجی در زمان فعالیتشان در ایران، باید حتما روال قانونی که به ثبت شرکت ها مربوط می شود را طی کنند. اما کسانی که دنبال ثبت نکردن شرکت هستند، ممکن است تنها برای مدتی قادر به فعالیت باشند. اما نباید فراموش کنیم که به محض اینکه بازرسین فعال در اداره ثبت شرکت ها و سازمان وزارت خارجه از این موضوع اطلاع پیدا کردند، باید جریمه را بپردازند.

    جریمه نقدی که برای این تخلف در نظر گرفته شده امروزه بسته به نوع شرکت می تواند از روزی ده تا صد هزار تومان باشد.

  • ماده 5 قانون عدم ثبت شرکت
  • در صورتی که فرد یا نماینده مربوطه ، در یکی از شعبه های شرکت خارجی در کشور ما وارد فعالیت مالی، صنعتی و تجاری شود، می بایست حتماً مجوز دارای تاریخ انقضا مناسب داشته باشد. وقتی که این شرکت ها بدون در نظر گرفتن تاریخ انقضای حکم فعالیت خود، به فعالیت ادامه دهند، به واسطه یک حکم ابتدایی ملزم به پرداخت جریمه نقدی می شوند و به علاوه، هر روز تاخیر،منجر می شود تا هزینه های بین ۵ تا ۵۰ هزار تومان، به مبلغ جریمه اضافه گردد.

    همینطور اگر شرکت تا سه ماه بعد از ابلاغ اخطاریه مربوط به تمدید ثبت ، به کار خود ادامه دهد، برای جلوگیری از ادامه کار شرکت مورد نظر اقدامات مورد نیاز انجام می شود.

  • ماده 4 قانون مربوط به ثبت شرکت
  • همه شرکت های خارجی که در ایران فعال هستند، به موجب ماده ۴ قانون ثبت شرکت ها باید حداکثر تا ۴ ماه پس از آغاز فعالیت خود، روند ثبت شرکت به شکل قانونی را طی نمایند. در خیلی از موارد ممکن است آماده نمودن مدارک و انجام دیگر مراحل مربوط به زمان بیشتری نیاز داشته باشد.

    در این مواقع مدیریت شرکت یا نماینده حقوقی اش، قادر است با مراجعه به رئیس محکمه ابتدایی تهران، تقاضای مهلت اضافه نماید. اگر روند کار شما منطقی باشد ،تا ۶ ماه دیگر نیز برای ثبت شرکت، مهلت ارائه خواهد شد.

  • ماده 3 قانون مربوط به ثبت شرکت
  • هر شرکت خارجی که می خواهد فعالیت مالی، صنعتی و تجاری در ایران ، راه بیندازد، باید حتماً در کشور خودش شناخته شده باشد. همینطور شرکت ذکر شده باید حتماً در اداره ثبت اسناد تهران هم ثبت شود تا از لحاظ انجام فعالیت های قانونی با مشکل خاصی مواجه نگردد.

    عدم ثبت شرکت چه محدودیت هایی را به دنبال دارد؟

    حالا که متوجه شدید که مجازات شرکت بدون ثبت چیست و عواقب عدم ثبت شرکت را دانستید ، نوبت آن است که محدودیت هایی که این کار برای یک شرکت میتواند ایجاد کند را باهم مختصرا بررسی کنیم. این موارد در ذیل آورده شده اند:

    1. امکان شرکت در مزایدات و مناقصات که قادرند سود خوبی رای شرکت داشته باشند، امکان ندارد.[*] استفاده از تسهیلات، کمک های مالی و… ممکن نمی شود.[*]عدم ثبت شرکت باعث می شود که نتوانید با موسسات و ادارات مختلف را در طی قراردادهای همکاری داشته باشید.[*]شرکت های ثبت نشده عموما رسمیت کمتری دارند و به همین علت امکان انجام فعالیت حرفه ای در زمینه کاری مورد نظر برای آنها وجود ندارد.
    2. عدم ثبت شرکت، در طولانی مدت، مشکلات قضایی و حقوقی زیادی پیش روی مدیران قرارمی دهد که پیشرفت آنها را بسیار کند و حتی غیر ممکن خواهد کرد.

      سخن نهایی

      در این مقاله سعی کردیم که عواقب ثبت نکردن شرکت را بررسی کنیم و این موضوع را روشن کنیم که بدون ثبت شرکت، فعالیت خوبی در زمینه های مالی، تجاری و صنعتی نخواهید داشت. چون روند ثبت شرکت برای اشخاص حقیقی ، با مشکلات فراوانی همراه است، امروزه ، شرکت های به عنوان واسطه فعالیت دارند که روند کار را برای شما بسیار آسان می کنند.

      بنابراین برای مشاوره ثبت شرکت، از افراد و شرکت هایی که در این زمینه تجربه دارند مشاوره بگیرید.

    ارسال پیام نقل قول تشکر



    برای ارسال پاسخ ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
    پرش به انجمن :